Muzeul Naţional de Artă al României
ROMANIAS - EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE

ROMANIAS - EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE

De la 26 Septembrie 2019 15:00 până la 26 Octombrie 2019 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1415

Din 26 septembrie, la Muzeul Național de Artă al României puteți vizita expoziția de fotografie ROMANIAS, dedicată libertății și României contemporane. Fundația EIDOS și Magnum Photos, sub coordonarea lui Florian Ebner - curator șef al secției de fotografie la Centrul Pompidou, au reușit să adune câteva dintre cele mai importante voci ale României artistice contemporane, pentru a da naștere acestei colecții eveniment - un portret inedit al unei națiuni istovite de ani și istorie, plină de controverse și contraste.

Magnum Photos a implicat în proiect fotografi de renume publicați în Time Magazine, The New York Times, Der Spiegel, Le Monde, NRC Handelsblad și National Geographic - Bieke Depoorter, Thomas Dworzak, Paolo Pellegrin, Alec Soth, Newsha Tavakolian și pe Cristian Movilă, fondatorul Eidos Foundation

”Romanias e despre noi. Cu bune și cu rele. Un fel de oglindă în care să ne privim obiectiv, prin obiectivul unui grup de fotografi și prin rândurile unor autori de clasă internațională care au făcut, din imagini și cuvinte, un RMN al Romaniei de azi, la vârstă de 100 de ani și la 30 de ani de la Revoluția din 1989.” declară Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation și UNFINISHED Festival.

Expoziția este însoțită și de un album, la care au lucrat Alec Balasescu, Andrei Codrescu, Gabriel Diaconu, Gideon Jacobs și Elena Vijulie - și care adună, în esee literare și fotografice, toate fațetele acestor ani, dar și întrebările unei societăți globalizate, mereu în tranziție, în mișcare, și în perpetuă căutare a propriei identități. Cine suntem noi, de fapt? Și mai ales de ce suntem așa? Ce ne-a făcut așa și ce ne-ar putea schimba?... ROMANIAS este un salt în adâncul României contemporane și în planurile ei largi de reprezentare prin obiectivul îngust al unui grup de fotografi și scriitori de clasă internațională.

Albumul a fost lansat în cadrul UNFINISHED Festival, într-un tiraj special, dar poate fi comandat online pe: www.emag.ro/guide/romanias 

 

Muzeul Național de Artă al României

26 septembrie - 26 octombrie 2019

Intrarea din strada Știrbei Vodă nr. 1-3

Program: miercuri - duminică, 10 - 18 (Ultima intrare se face la ora 17.00.)

Preț bilet: 20 lei

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.