Muzeul Naţional de Artă al României
Orfeu versus muzicianul modern

Orfeu versus muzicianul modern

De la 25 Mai 2016 14:30 până la 25 Mai 2016 15:30
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Conferințe
Vizualizări: 1090

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita miercuri, 25 mai, ora 17.30, sa participati la conferinta "Orfeu versus muzicianul modern", sustinuta in Galeria de Arta Europeana de Raluca Stratulat, violonista si profesoara la Colegiul National de Muzica George Enescu. 

Accesul se face pe baza unei rezervari prealabile prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 021 314 81 19. Taxa de participare: 10 lei. 

Conferinta are ca punct de plecare pictura lui Gustav Klimt - expusa temporar in Galeria de Arta Europeana - ce ilustreaza iubirea dintre Orfeu si Euridice. Va propunem perspectiva unui muzician asupra mitului lui Orfeu. Arhetip al artistului complet, Orfeu reprezinta inca un subiect de actualitate in ceea ce priveste profilul psihologic al muzicianului modern. Influenta profunda a vietii artistice asupra caracterului sau, obsesia perfectiunii, fascinatia muzicii constituie tot atatea teme de discutie in cadrul conferintei. 

Parte a proiectului Opere in prin plan ce isi propune valorificarea operelor din depozite, pictura “Orfeu si Euridice” de Gustav Klimt va mai fi expusa pana la finalul lunii mai in Galeria de Arta Europeana. Realizata in 1885, aceasta lucrare este una dintre schitele realizate de artistul austriac pentru decoratia plafonului teatrului din Fiume (azi Rijeka, Croatia). Ea a fost oferita spre vanzare de Klimt insusi unei galerii vieneze, de unde a fost achizitionata in 1912 de un colectionar roman. 

"Orfeu versus muzicianul modern" 
Gustav Klimt – "Orfeu si Euridice", 1885 
Galeria de Arta Europeana, sala 12 
Miercuri, 25 mai 2016, ora 17.30 - Tarif: 10 lei 
Inscrieri la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau 021.314.81.19