Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
În zilele de 21, 22 și 23 martie 2024 Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor fi închise publicului. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Programul de vizitare al expoziției „Victor Brauner. Între oniric și ocult” în data de 31 martie 2024 va fi 11.00-16.00. 
 
 
 
 
 
Muzeul Național de Artă al României
Conferința „Noi informații de arhivă despre Palatul Romanit”

Conferința „Noi informații de arhivă despre Palatul Romanit”

De la 08 Octombrie 2018 14:21 până la 17 Octombrie 2018 21:00
Publicat de MNAR
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1530

Cercetările în arhive au scos la lumină o serie de informații inedite despre prima etapă în istoria casei Faca-Romanit. Începând cu 1838 ea este închiriată ca urmare a deciziei domnitorului Alexandru Ghica, pentru a adăposti diferite departamente, grupate într-o Curte Administrativă. Diferiți ingineri, arhitecți și decoratori străini își vor lăsa amprenta asupra clădirii. Proprietatea este vândută în 1843 de surorile lui Romanit, Ralu Romanet și Casandra Zefcari, iar din 1848 datează și primele documente vizuale cu funcțiunile spațiilor.

O nouă etapă în istoria clădirii este cea din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când ing.arh. Nicolae P. Cerkez, reprezentantul Ministerului Agriculturii și Domeniilor, va transforma vechile clădiri într-un adevărat palat care devine sediul Ministerului de Finanțe (1881-1884).

Vă invităm miercuri, 17 octombrie, la ora 17.00, în cadrul expoziției „Portretul Colecționarului” la conferința care ne dezvăluie „noile informații de arhivă despre Palatul Romanit” susținută de Oana Marinache, istoric de artă.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Muzeul Colecțiilor de Artă
Calea Victoriei 111

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.