Muzeul Naţional de Artă al României
ISTORIE REGALĂ ÎN ROMÂNIA. VALORI EUROPENE ÎN ARTĂ ȘI ARHITECTURĂ - Conferințele ,,Ruxanda Beldimanˮ

ISTORIE REGALĂ ÎN ROMÂNIA. VALORI EUROPENE ÎN ARTĂ ȘI ARHITECTURĂ - Conferințele ,,Ruxanda Beldimanˮ

De la 14 Iunie 2018 18:00 până la 22 Noiembrie 2018 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 215

 

Muzeul Național de Artă al  României are plăcerea să anuțe lansarea proiectului ISTORIE REGALĂ ÎN ROMÂNIA. VALORI EUROPENE ÎN ARTĂ ȘI ARHITECTURĂ - Conferințele ,,Ruxanda Beldimanˮ, la care participă în calitate de partener.

Proiectul explorează contribuția monarhiei la procesul de modernizare a României în spiritul unor valori europene așa cum s-au definit ele în a doua jumătate a secolului XIX - începutul secolului XX. El urmărește o idee lansată de istoricul de artă Ruxanda Beldiman, cercetător pasionat al opțiunilor și fenomenelor cultural-artistice definitorii pentru istoria regală a României. Plecarea mult prea timpurie dintre noi a Ruxandei Beldiman este omagiată de colegi și de importanți oameni de cultură printr-o suită de conferințe și mese rotunde care îi poartă numele și care pun în discuție subiectul căruia aceasta i-a dedicat întreaga sa energie. Seria debutează joi, 14 iunie 2018, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, cu conferința „Cultură și ideal monarchic” susținută de domnul Theodor Paleologu.

Inițiat de Fundația Culturală Secolulul 21, proiectul reunește mai mulți parteneri instituționali de prestigiu printre care Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Muzeul Național Peleș și Muzeul Național de Artă al României, instituții legate de istoria monarhiei și de valorile culturale europene promovate de aceasta în România, cărora li se alătură și Muzeul Național al Literaturii Române.

Un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

 

Coperta 1 brosura      INVITAIE conferinta inaugurala       Programul evenimentelor 001 

 

Informații suplimentare:

Secția Educație, Comunicare, Proiecte Culturale și Marketing

Muzeul Național de Artă al României

Calea Victoriei 49-53, Sector 1, București 010063

Telefon: 021 314 81 19

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.