Muzeul Naţional de Artă al României
Expoziția „Artă și comerț. 150 de ani de la fondarea CCIB”

Expoziția „Artă și comerț. 150 de ani de la fondarea CCIB”

De la 26 Aprilie 2018 10:00 până la 27 Mai 2018 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1183

Muzeul Național de Artă al României și Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București anunță deschiderea expoziției de pictură, grafică și sculptură Artă și comerț. 150 de ani de la fondarea Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București. Acest proiect curatorial este susținut de președintele CCIB, dl. prof. univ. Dr. SORIN DIMITRIU, și de directorul general al MNAR, dl. arh. LIVIU CONSTANTINESCU, fiind primul eveniment dintr-o serie de patru expoziții tematice pregătite de CCI Bucuresti, în colaborare cu muzeele bucureștene, pentru a marca aniversarea a 150 de ani de activitate permanentă.

Expoziția reunește 35 de lucrări de pictură românească și europeană, grafică, sculptură, artefacte pre-moderne și facsimile de documente din arhiva CCIB, mărturii peste timp ale evoluției vieții comerciale din țara noastră. Operele de artă sunt realizate de artiști precum Johann Frankenberger, Miklós Barabás, Carol Popp de Szathmari, Emil Volkers, Ioan Andreescu, Nicolae Grigorescu, Sava Hentia, Ștefan Popescu, Francisc Șirato, Camil Ressu, Jean Alexandru Steriadi, Margareta Sterian, Frederic Storck, Alexandru Poitevin-Skeletti, Mircea Olarian și Iosif Rosenbluth.

Pe lângă imaginile pitorești ale târgurilor și bâlciurilor provinciale de la începutul secolului al XIX-lea, vizitatorii vor avea ocazia să descopere portretele unora dintre negustorii și comercianții mai semnificativi din secolele XIX-XX, implicați în dezvoltarea sistemului cameral din țara noastră, cu o contribuție notabilă la modernizarea economiei românești.

Muzeul Naţional de Artă al României, parterul Galeriei de Artă Europeană
Calea Victoriei nr 49-53

Perioada: 26 aprilie – 27 mai 2018
Program de vizitare: miercuri – duminică, orele 10.00 – 18.00
Preț bilet întreg: 10 lei