Muzeul Naţional de Artă al României
Muzeul Colecțiilor de Artă serbează patruzeci de ani de existență

Muzeul Colecțiilor de Artă serbează patruzeci de ani de existență

De la 06 Martie 2018 00:00 până la 30 Noiembrie 2018 18:00
Publicat de MNAR
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 807

Colecția lunii: Garabet Avachian la Muzeul Colecțiilor de Artă

 

În acest an Muzeul Colecțiilor de Artă împlinește patruzeci de ani de la inaugurarea sa ca secție a Muzeului Național de Artă al României.

Cu această ocazie, Muzeul Colecțiilor de Artă propune publicului  întâlniri lunare cu specialiștii săi, cu scopul de a evidenția câte o colecție și pentru a reliefa personalitatea colecționarilor care au contribuit la dezvoltarea vieții artistice și culturale a țării.

Miercuri, 11 aprilie, ora 16.00 vă așteptăm să descoperiți Colecția Prof. Garabet Avachian și să participați la prezentarea susținută de Gabriela Vasiliu.

Participarea se face pe baza biletului de acces în muzeu, în limita locurilor disponibile.

Sunteți rugați să veniți cu 15 minute înainte de ora începerii. Prezentarea are o durată de aproximativ o oră.

***

Găzduit în clădirea fostului Palat Romanit, Muzeul Colecţiilor de Artă oferă o perspectivă inedită asupra societății românești de la începutul secolului al XX-lea și până aproape de zilele noastre. Cele peste treizeci de colecții expuse permanent reunesc o mare varietate de lucrări de pictură, sculptură, grafică, artă decorativă românească, europeană și orientală donate de-a lungul timpului de colecționari și artiști, cei mai mulți dintre ei bucureșteni. Operelor semnate de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Lucian Grigorescu, Iosif Iser, Camil Ressu, Francisc Şirato, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Gheaţă li se adaugă grafică europeană și japoneză, mobilier francez, covoare orientale și icoane populare din Transilvania.

Muzeul Colecțiilor de Artă a fost redeschis în anul 2013, după o perioadă în care au avut loc ample lucrări de consolidare și restaurare.

Muzeul Colecțiilor de Artă, Corp A, parter
Calea Victoriei nr.111
Preț bilet: 15 lei