Muzeul Naţional de Artă al României
OPERE ÎN PRIM-PLAN. Camille Claudel - Sculptorul Rodin, pictând

OPERE ÎN PRIM-PLAN. Camille Claudel - Sculptorul Rodin, pictând

De la 03 Mai 2017 16:00 până la 03 Mai 2017 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 3965

Muzeul Național de Artă al României vă invită miercuri, 3 mai, începând cu ora 16.00, în Galeria de Artă Europeană la conferința Artistul şi imaginea sinelui, susținută de dr. Mălina Conțu, muzeograf în cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR. Prelegerea va avea drept punct de plecare portretul realizat de sculptoriţa Camille Claudel lui Auguste Rodin, mica sculptură fiind expusă în sala dedicată artei moderne franceze Galeriei de Artă Europeană în intervalul 1 martie – 4 iunie 2017, în cadrul programului Opere în prim-plan un proiect care vizează punerea în valoare a lucrărilor aflate în depozitele Secției de Artă Europeană.

Dr. Mălina Conțu va analiza această sculptură în contextul (auto)reprezentării de sine a artistului, din perspectiva mai largă a discuţiei despre statutul creatorului şi, în conexiune cu alte reprezentări similare.

”În timp, profilul artistului s-a conturat treptat, prin intermediul remarcilor unor istorici, scriitori şi filozofi, dar şi prin intermediul unor imagini, portrete sau autoportrete realizate ei înşişi. Un punct culminant al acestor dezbateri/reprezentări îl constituie epoca modernă, în special a doua jumătate a secolului al XIX-lea, o perioadă în care statutul artistului a dobândit un profil distinct, marcat de o personalitate pregnantă, derivată din ideologia geniului romantic. În acest context, profilul unic pe care Camille Claudel îl conferă sculptorului Auguste Rodin în această mică sculptură, unicat în lume, are un caracter aparte.”, a explicat dr. Mălina Conțu.

Înscrieri la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau 021.314.81.19

Participarea este gratuită.