Muzeul Naţional de Artă al României

Atelier Maitec cover event                            

Atelier de-a arhitectura la Maitec

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociaţia De-a Arhitectura vă invită pe 21 martie 2020, între orele 15:00-17:00, la atelierul „De-a arhitectura la Maitec” dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani.

Atelierul este realizat în conexiune cu expoziția „Lemn Aur Lumină. #Maitec. Sultana&Ovidiu. Dana&Stéphane”. Aceasta este locul ideal în care să te gândești la legăturile dintre sculptură și arhitectură.

Printre personaje fantastice, înaripate, cu țepi sau cu coroane, ne vom lăsa inspirați de volumele masive și compacte sau, mai ales, fragile și perforate și vom analiza felul în care sunt articulate între ele în moduri și noduri surprinzătoare.

Vom încerca și noi să prindem lumina, cea care pătrunde în materialul sculptorului, și apoi vom strânge împreună toate impresiile pentru a le duce, prin machete, spre niște construcții extra-ordinare.

Înscrierile la atelier se fac în limita a 20 locuri prin formularul de aici.

Costul atelierului este de 30 lei/copil, achitaţi în avans în contul Asociaţiei De-a Arhitectura: RO52BACX0000000842075005, deschis la UniCredit Bank. Taxa atelierului include taxa de intrare la MNAR.

Vă aşteptăm sâmbătă, pe 21 martie, la MNAR, Calea Victoriei, nr. 49-53, București!

 

Galeria de Artă Românească Modernă

Galeria de Artă Românească Modernă

Galeria ilustrează istoria artei românești de la jumătatea secolului al XIX-lea până spre sfârșitul anilor 1970. Artiști de seamă precum Grigorescu, Luchian, Brâncuși beneficiază de selecții reprezentative în timp ce cele mai importante curente artistice sunt amplu ilustrate prin lucrări ale marilor și micilor maeștri.

Partea nevăzută a colecţiei de artă Alexandru Phoebus (1899 – 1954)

Partea nevăzută a colecţiei de artă Alexandru Phoebus (1899 – 1954)

Curator: Liliana Chiriac
Autorii catalogului: Liliana Chiriac, Ruxandra Dreptu
Organizatorii expoziţiei: Liliana Chiriac, Patricia Bădulescu, Marina Iliescu
Conservatorii expoziţiei: Nela Mihai, Ionuţ Sâmbeteanu
Loc: Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei 111
Perioada: 6 noiembrie 2019 – 25 martie 2020
Program de vizitare: sâmbătă – miercuri, orele 10.00 – 18.00
Ultima intrare se face la ora 17.00.
Tarif: 10 lei (cu reducerile aferente)
Acces gratuit în prima zi de miercuri a fiecărei luni

Muzeul Theodor Pallady

Muzeul Theodor Pallady

Găzduit în cea mai veche casă din București (Casa Melik), muzeul expune colecţia de artă a soţilor Serafina şi Gheorghe Răut, prieteni și admiratori ai lui Theodor Pallady. Alături de picturi și lucrări de grafică semnate de Pallady, colecția cuprinde și pictură europeană, sculptură antică greco-romană, egipteană și indiană, piese de mobilier, ceramică orientală.

Vrei să fii la curent cu evenimentele organizate de muzeu?

Participă la programele și evenimentele MNAR!

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.